JONG NEDERLAND: Geslaagde verenigingsdag voor herhaling vatbaar

Gepubliceerd op 18 april 2023 om 22:59

"Of we interesse hadden in een verenigingsdag?" Deze vraag kwam enkele maanden geleden vanuit De Verenigingsraad, Chris Aerts en Wij-Wel. Dat hadden wij zeker, de vrijwilligers van Jong Nederland Diessen! Spijt van de deelname hebben wij zeker niet, we hopen zelfs op een vervolg. Zondag 16 april presenteerde Jong Nederland Diessen als vereniging, net als 34 andere verenigingen. Met de vereniging hadden wij het pleintje voor de kerk als promotieplaats. Tijdens de voorbereidingen die begeleid werd door de organisatie "Hoe kom je erbij? was het plan om alle pijlers van Jong Nederland in beeld te brengen: Sport en Spel, Buitenleven en Creativiteit, allemaal in de breedste zin van het woord.

Samenwerking

Niet alleen dát plan werd uitgewerkt. Samen met judovereniging Diosna, DSV Diessen (korfbal) en VC de Hilver (volleybal) wilden we samen werken met een jeugdplein. Om te voorkomen dat ieder zijn eigen publiek bij zijn stand zou houden maakten we een stempelkaart. Hierop stonden de vier verenigingen met de opdrachten per vereniging. Als deelnemers bij een vereniging waren kregen ze een kaart mee en dat motiveerde om zeker ook bij de andere drie verenigingen te gaan kijken. Als extra motivatie kregen de deelnemers die bij alle stands waren geweest een kleinigheidje en een tegoedbon om bij elke vereniging 3x gratis mee te doen. Minioren bij Jong Nederland Diessen betalen wel per keer een kleine bijdrage. Dat leek zo geregeld, maar het vinden van een passend kleinigheidje was best wat uitzoekwerk. Met het budget wat we kregen konden we veel maar niet wat we eigenlijk wilden. Wie weet, bij een volgende editie wel. Wij hopen dat bij een volgende editie meer verenigingen zich bij ons aansluiten. Deze keer kregen ze niet meer reacties. "Maar, het is nog nieuw"..

Sport en Spel - Creativiteit - Buitenleven

De stand van Jong Nederland was gevuld met activiteiten die een beetje weergeven wat de vereniging als aanbod heeft. Zo stond er bij SPORT EN SPEL een twisterspel, een tekenbak, mikado en een sjoelbak. Vooral de sjoelbak trok de aandacht bij zowel jong als oud en nog ouder. Eenvoudig, maar met Jong Nederland Diessen maken we het vaak met een kleine twist net iets anders dan anders. Bij het onderdeel BUITENLEVEN mochten alle bezoekers proberen vuur te maken. Een koordje doorbranden was voor diegene die vonken kon maken met een vuurstick de volgende stap. Ook hier, naast hele jonge deelnemers ook oudere (senioren) die een poging waagden. Bij Jong Nederland is iedereen immers jong. Naast stoere pogingen haalde de oudere generatie herinneringen op over hoe zij zelf als lid ooit vuur maakten. Hoewel het bij Jong Nederland niet gaat om winnen of verliezen werden toch twee Jong- Nederland-Diessen-Smorespakketjes verloot onder diegenen die vuur konden maken. Sophia en de broertjes Stan en Jurre ontvingen die zondagavond nog hun pakketje. Bij het onderdeel CREATIVITEIT maakten de gasten graspopjes en strijkkraalhangers. Heel wat mensen spaarden voor dit onderdeel kapotte panty's en een aantal van hen zagen nu ook waar ze voor gespaard hadden. Jong Nederland Diessen heeft HOE KOM JE ERBIJ? als heel positief ervaren. Ons belangrijkste doel, samenwerking met meer verenigingen, is behaald. Dat zich ook nieuwe leden meldden vinden we als samenwerkende verenigingen geweldig! Naast het promoten van judo, korfbal, volleybal en de activiteiten van JN hebben deze verenigingen samen Sjors Sportief (én Creatief) gepromoot. Een organisatie die online alle verenigingen in de gemeente aanbiedt en waar Jong Nederland ook op staat. Ook is er aan het begin van elk schooljaar een verenigingsboekje. Wij willen dan ook via deze weg de samenwerkende verenigingen bedanken voor de fijne samenwerking. De verenigingsraad, Chris Aerts en Wij-Wel voor de organisatie, de promotie, de interesse en hulp de 16e zelf en alles daaromheen.

Promo

Cyril Noordergraaf maakte voor Jong Nederland een mooi promotiefilmpje wat met "Hoe kom je erbij" gepresenteerd is en wat de vereniging nu vaker in zal zetten. Namens Jong Nederland Diessen was Britt Moors de mascotte Sjors Sportief. “Kaaimooi dat leden zich in willen zetten voor de vereniging’, aldus een trotse Kim. De andere verenigingen leverden ook ieder een vrijwilliger om even "in het pak" te gaan. Super dat deze mensen dit voor ons wilden doen! Heb je het evenement HOE KOM JE ERBIJ?  gemist…, dan heb je echt een leuke, motiverende dag gemist (als vereniging of als bezoeker!)

Namens Jong Nederland Diessen

Elia, Anke, Bianca, Femke, Joep, Luc en Kim

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.